WELL LORD DO SOMETHING

2009-08-31 @ 08:25:16

källa för bild och reportaget: unt

"Fortsatt oroligt i Gottsunda
Oroligheterna i Gottsunda och Valsätra fortsatte under lördagskvällen med skadegörelse och bilbränder. Två män omringades av ett gäng ungdomar och misshandlades.

Polis larmades vid 23-tiden om att ett 40-50-tal ungdomar drog omkring vid Gottsunda centrum och krossade rutor. Dessutom sattes en bil i brand i närheten av kyrkan och en brandbomb slängdes in i Gottsundabadet. Badhuspersonal fanns kvar på plats och kunde släcka innan brandkåren anlände.

Vid samma tillfälle misshandlades två män, en 61-åring och en 27-åring, på parkeringen vid Gottsunda centrum. De två var på väg att hämta sin bil när de ser ett gäng bestående av 20-30 ungdomar som försöker sätta eld på en bil. När de säger till ungdomarna blir de attackerade med sparkar och slag och den äldre mannen blir slagen i huvudet med en sten. De misshandlade tar sig sedan själva till Akademiska sjukhuset för vård. Polis befann sig i närheten men av någon anledning fick man inte larm om överfallet förrän de misshandlade befann sig på sjukhuset.

En stund senare sattes tre bilar i brand på Vackra Birgers väg och ett sopkärl sattes i brand och slängdes ut på gatan i korsningen Bandstolsvägen-Hugo Alfvéns väg.
Flera polispatruller var på plats varav några bar kravallmundering. I motsats till fredagskvällen har dock ingen stenkastning rapporterats från lördagens oroligheter.
Tre personer, en 17-åring och en 15-åring, omhändertogs för störande av allmän ordning, men det finns inga utpekade misstänkta för misshandeln eller övrig skadegörelse.
Efter 01-tiden var det lugnt i området.

Polisen utesluter inte att oroligheterna kan trappas upp.
- Vi ser oerhört allvarligt på det här. Speciellt misshandeln där två personer blir omringade och slagna och sparkade, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen.
- Det var mycket olyckligt att vi inte fick larm omedelbart om den händelsen och vi ska utreda vad det beror på. Det fanns polispatruller i närheten som hade kunnat ingripa och då hade vi också kunnat få tag på de skyldiga.
Enligt Christer Nordström finns i de här gängen, som består av unga personer under 20 år, några kriminella personer som är tongivande och som är kända av polisen sedan tidigare."


"Även i natt var det oroligt i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Flera bilbränder rapporterades och någon kastade in en brandbomb i ett badhus. Det var tredje natten i rad som det var stökigt med ungdomsgäng som drog omkring."
unt

"En rad olika myndigheter och aktörer kommer under måndagsmorgonen att diskutera den gångna helgens oroligheter i Gottsunda under ett snabbinkallat möte i stadsdelen. Politikerna är oroade över utvecklingen men betonar att det krävs långsiktiga insatser för att lösa problemen."
unt


Kommentarer
Postat av: Vea

Jag flyttar dit dirr :)

2009-08-31 @ 15:41:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback